منتديات الشيخ عرفان موفق زيدان

[b], [i], [u] نص عريض / مائل / نص تحته خط
[color] اللون
[size] الحجم
[font] الخط
[highlight] لون بارز
[left], [right], [center] باتجاه اليسار / باتجاه اليمين / توسيط
[indent] متساوي الأطراف
[email] رابط البريد الإلكتروني
[url] روابط عناوين المواقع (URL)
[thread] رابط الموضوع
[post] رابط المشاركة
[list] القوائم الإعتيادية / القوائم المتقدمة
[img] الصور
[code] كود
[php] كود PHP
[html] كود بلغة HTML
[quote] اقتباس
[noparse] تعطيل عمل أكواد BB Code
[attach]

تمتع ، أفد ، واستفد ، ناقش

بسمِ الله الرحمن الرحيم ................ *-أرح فؤاد ك من هم الوجودات ---وارجع إلى الله عن ماض وآت... *-واذكره منطوياً عن كل حادثة---مستجمع الصدق في محو وإثبات... *-ولا تكن غافلاً فالمرء غفلته--- عن ربه جل من أدهى المصيبات... *-وازهد بقلبك هذا الكون معتمداً --- على إلهك جبار السموات... *-وصل دهراً على الهادي وعترته --- فتلك أوثق أبواب المسرات... *-وواصل الذكر في سر وفي علن---فالذكرينجيك من كل المضرات... *-واصدق لربك واستمسك بعروته---وافزع لعلياه في وقت المهمات... *-ورح أميناً ففي الصدق الكريم طوى-- شريف أسرارإحسان جليات...__*_*_*_*_*_*_ كلمات السيد محمد مهدي الصيادي الشهير بالرواس رضي الله عنه 

المواضيع الأخيرة

» روسيا ترفض الاعتراف بالثوار الليبيين
الإثنين يوليو 18, 2011 4:11 pm من طرف Admin

» أحسنت فأجدت
الجمعة يونيو 10, 2011 9:51 pm من طرف محمد علي بدوي1

» مطلوب مجموعة لتعبئة منتديات بالمواضيع المفيدة
الأربعاء مايو 18, 2011 7:38 pm من طرف abd

» أريد مبدعين ؟؟؟
الأربعاء مايو 18, 2011 7:36 pm من طرف abd

» أمر هام؟؟؟!!!!
الأربعاء مايو 18, 2011 7:34 pm من طرف abd

» فرصة عمل من المنزل على الإنترنت للقاهريين؟!!
الأربعاء مايو 18, 2011 7:29 pm من طرف abd

» مطلوب لشركة سعودية
الأربعاء مايو 18, 2011 7:23 pm من طرف abd

» تفسير رؤيا
الإثنين مايو 16, 2011 10:36 pm من طرف زين محمود

» رحبوا بأخينا محمد زهوة
الأحد أبريل 17, 2011 5:18 pm من طرف المتميز

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 1 عُضو حالياً في هذا المنتدى :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 1 زائر

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 44 بتاريخ الجمعة مارس 02, 2018 8:25 pm

منتديات العرفان

منتديات العرفان
إسلامية
إجتماعية
علمية
 تفسير أحلام

مع المفسرة الدمشقية الشهيرة
...:::العيناء المرضية:::...

www.alarfan.com



    أكلات الدايت ؟! يعني الريجيم

    شاطر

    soso

    عدد المساهمات : 15
    تاريخ التسجيل : 20/12/2010

    أيقونة أكلات الدايت ؟! يعني الريجيم

    مُساهمة من طرف soso في الجمعة يناير 07, 2011 4:33 am


    فراخ مسلوقه
    المقادير
    فرخه مسلوخه
    ملح فلفل
    حبهان 5 فص
    مستكه فص
    ورق لورى 3
    بصله
    هننظف الفراخ و ننقعها فى ملح و خل و دقيق لمده ساعتين فى اى اكله نستخدم فيها الفراخ
    الطريقه
    هنغلى
    مقدار من المياة (املى الاوضه ميا يا لينا و ارمى فيها الفراخ هتبقى
    شوربه)هنحط البصل ثم الفراخ ثم التوابا و لما نحط سكينه فى الفراخ نلاقيها
    دخلت بسهوله و خرجت بدون ان تخرج ميا من جرح الفرخه تبقى استوت

    2 الفاهيتا المكسيكى
    المقادير
    فراخ مخليه صدور او ممكن فراخ عاديه و مسلوخه من الجلد و منزوعه الدهون
    فلفل اخضر واحده كبيره
    بصله
    4فص ثوم لكل فرخه
    2 ملعقه خل
    كوب باتر ميلك البن المتبقى بعد نزع الزبده من القشده لو مفيش استخدمى جبن بيضا ملح خفيف 2 ملعقه مع كوب زبادى
    زعتر
    بردقوش ان وجد
    بابريكا (فلفل قرنقوطى احمر)
    كمون ملعقه كبيره
    فلفل اسود
    صويا صوص (فى زجاجه صغيره عند فتح الله ب 5 جنيه)
    2ملعقه صغيره زيت زيتون
    الطريقه
    ننقع الدجاج مع كل المكونات ما عدا الفلفل الاخضر و زيت الزيتون نلاحظ اننا لم نضع ملح لان الصويا صوص حادقه
    نضع
    ملعقه واحده زيت زتون فى طاسه تيفال و نحمر الفلفل الاخضر و نشيله نضع
    الملعقه الاخرى و نصفى الفراخ من الخلطه و نضعها فى الزيت الساخن حتى
    تكتسب قشره و بعد نص سوا نضع باقى خلطه النقيع و بعد النضج نضع الفلفل
    الاخضر لمده دقيقتين بس عشان لا يمرر و تقدم مع ارز بسمتى مسلوق و الصوص
    هيدى الرز طعم خطير و بالهنا


    3 فراخ شاورمه
    المقادير
    بانيه صدور و ممكن فراخ كامله مخليه من الجلد و الدهون
    بصله
    فلفل اخضر
    طماطم منزوعه القشر (اغلى ماء و ضعى فيه الطماطم لمده دقيقه سوف تنزع القشره بسهوله)
    ملعقه صغيره زيت زيتون
    ملعقه كبيره مليانه قرفه
    ملح
    4 فص حبهان
    ملعقه صغيره جدا سماق من الممكن الاستغناء عنها
    الطريقه
    نضع
    الزيت فى مقلاه تيفال و لما يسخن نضع الفراخ و الحبهان و لا نقلب كتير لما
    الفراخ لونها يتغير نضع البصل و نقلب ثم الفلفل و نقلب ثم الطماطم منزوعه
    القشر ثم باقى التوابل و بعد ذبول الخضار نضع كوب من الماء حتى يتم نضج
    الفراخ و بالهنا


    4 لفائف الدجاج
    المقادير
    فراخ بانيه صدور
    كميه صغيره من اللحم المعصج (عصاج)
    بقدونس
    ملح
    فلفل
    الطريقه
    نفرد
    الفراخ و ندقها و نحط شويه ملح و فلفل و نلخبط اللحم بالبقدونس و نضعها فى
    الفراخ و نلفها مثل المحشى و نحطها فى صينيه فى الفرن تحفه بألف هنا


    5 لفائف دجاج بالخضار
    المقادير
    بانيه فراخ
    بسله و جزرمسلوقين
    ملح و فلفل و زعتر و قرفه
    الطريقه
    نفرد
    الفراخ و ندقها و نتبلها و نحشيها بالخضار و نضعها فى صينيه فى الفرن و
    بعد ما تبرد نقطعها بتبقى دوايرو الخضار الوان فى النص شكله تحفه


    6 دجاج محشو ارز بنى
    المقادير
    فرخه كامله مسلوخه
    ارز بنى (فنجان شاى)
    ملح فلفل قرفه
    كبد و قوانص
    بصله
    ملعقه زيت



    الطريقه
    نضع الزيت و القوانص منزوعه الدهن و البصل ثم الكبد و الارزو نتبل حتى
    يبدأ الارز فى السواء ثم نحشى به الفراخ و نسلقها و بألف هنا

    7 دجاج بارد
    المقادير
    فراخ مسلوقه تقدم مع صوص الطماطم(كوب طماطم مع البصل المشوح فى ملعقه زيت زيتون و لا تسبك يا دوب تغلى)
    8 فراخ كولباست فى الفرن
    المقادير
    فراخ مسلوخه
    كوب زبادى لايت
    فلفل اخضر
    لمونه كبيره
    زعتر
    بصله
    ملعقه زيت زتون
    خضارمشكل (ممكن الاستغناء عنه)
    الطريقه
    كل اللى سبق ذكره هيوضع فى الفرن و يغطى بالفويل
    9 كفته الدجاج
    فراخ مسلوقه و مفريه
    دقيق ذره او دقيق قمح
    ملعقه زيت زيتون(ممكن الاستغناء عنها)
    شوربه منزوعه الدهن
    نص كوب لبن رايب
    سبايسى و كورن فليكس بدون سكر بتاع بسكو مصر
    الطريقه
    هنحمر
    الدقيق مع الزيت اونحمصه بدون زيت نضيف الشوربه كميه بسيطه عشان يبقى
    الخليط سميك قوى هنحط مفروم الدجاج و نخلط و نشكله و هنحطه على الرايب ثم
    خليط الكورن فليكس و السبايسى و هنشويهم على شبكه الفرن ممكن ندهنه بس
    بالزيت بفرشه الطعم هيبقى زى المقلى

    10 فراخ محشيه
    فرخه كامله مسلوخه
    4 ملاعق ارز بنى
    3 ملاعق لحم معصج
    ملح فلفل
    بصله
    كبد و قوانص الفراخ منزوعه الدهن
    ملعقه صغيره زيت
    الطريقه
    نحط الزيت و لما يسخن نحط القوانص ثم الكبد ثم الارز مع اللحم و نحشى به الفراخ و نسلقها
    11 فراخ بالفلفل
    المقادير
    فراخ مسلوخه او بانيه
    فلفل اخضر كميه 3 فلفل
    لمون
    عودين كسبره
    ملعقه عسل ابيض
    زعتر
    رشه بهار
    بصله
    ملعقه كاتشاب
    الطريقه
    كل المقادير تدخل الفرن و تغطى بفويل
    12شيش طاووق
    المقادير
    فراخ بانيه
    زبادى
    ملح و فلفل
    زعتر
    بصل
    فلفل اخضر
    طماطم للى يحبها مشويه
    الطريقه
    كل اللى فات هنلخبطه سوا و نجيب عصيان شوى و نحطهم بالترتيب و نشويهم فى الفرن على الشبكه او فى الجريل
    13 فراخ بالمسترده
    فراخ بانيه
    ملعقه نشا
    2ملعقه مسترده
    4 فص ثوم
    بصله
    ملح فلفل
    الطريقه
    تشوح فى طاسه تيفال بملعقه زيت زيتون (لا تقلب كتير عشان تاخد قشره و لون)
    14 فراخ مشويه زى الحاتى
    المقادير
    فراخ مسلوخه او بانيه
    عصير بصل
    ملح فلفل
    زعتر
    ملعقه خل عنب ان وجد
    فحم
    ملعقه سمن بلدى (مش هناكلها)
    الطريقه
    هننقع
    الفراخ مع البصل و التوابل بدون السمن و هنشويها فى الفرن و قبل ما تنشف
    عشان مسلوخه نغطيها و هى على الشوايه بالفويل و لما نطلعها نحطها فى حله
    محكمه الغلق و هى لسه سخنه و نجيب قطعه فويل نشكلها مقعره و نثبتها جنب
    الفراخ عشان ما تتحركش و نضع فيها الفحم مشتعل و نحط عليه السمن البلدى و
    نقفل بسرعه عشان الفراخ تتشرب ريحه دخان الشوى بتبقى زى الحاتى و لايت خالص

    15فراخ بالمشروم(عش الغراب)
    المقادير
    فرخه كبيره مسلوخه و مقطعه 8
    كوب مشروم طازج او معلب
    3 فص ثوم
    حزمه بقدونس صغيره
    لمونه
    ملعقه صغيره زيت زتون
    ملح و فلفل
    الطريقه
    نضع
    ملعقه الزيت فى طاسه تيفال و بعد ما تسخن نضع الفراخ و نقلبها كل فتره لما
    تبقى ذهبيه هنحط المشروم و اللمون و الملح و الفلفل والثوم و نزيد الماء
    كل شويه لغاية ما تستوى و ننشف الميا خالص نشيلها من على النار و بعد 3
    دقائق نضع البقدونس يا دوب يذبل

    16 كنتاكى
    وراك فراخ (دبوس)لانه اطرى جزء
    زبادى اورايب
    ملح
    فلفل
    شطه سائله
    ملعقه كبيره سمسم
    ملعقه صغيره بودره ثوم او4 فصوص ثوم
    كورن فليكس بدون سكر بتاع بسكو مصر
    سبايسى
    الطريقه
    نفرم الثوم مع السمسم و نضعهم مع الرايب
    ننقع الوراك فى الرايب مع الملح و الفلفل و الشطه لمده 4 ساعات
    نطلعها
    من الخليط و نحطها فى خليط من السبايسى و الكورن فليكس و نحطها على شوايه
    شبكه مش على صينيه علشان ما تنزلش سوائل تطرى الكورن فليكس فى الفرن و
    نرشها بسبراى الزيت ان وجد لغايه ما تستوى

    17 فراخ بالكارى
    فرخه كبيره
    كارى كركم
    دقه مصرى (يمكن استعمال الدقه السعودى نكهه الليمون)
    قرفه
    جنزبيل
    بصل
    طماطم
    فلفل اخضر
    ملح فلفل
    الطريقه
    كل المقادير السابقه فى الفرن مع كوب ماء بس كده
    18 دجاج بالبطاطس
    دجاج مسلوخ
    بصل
    فلفلاخضر
    طماطم
    فصين ثوم و قرفه و ملح و فلفل
    بطاطس كميه بسيطه
    الطريقه
    كله فى الفرن مع كوب ماء

    كبد و قوانص محمره (مش بتبقى زفره و الله) ادينى حلفت اهو
    قوانص
    فراخ منظفه من الدهن و القشره و يراعى ازاله الجزء السفلى المتهدل منها و
    ايضا الجزء الجانبى اللى بيوصل للامعاء عامل زى طرف الخرطوم فى جنب القوانص

    كبد الفراخ ناخد بالنا تكون المرارا متشاله
    قلوب منظفه و مفتوحه
    2 ملعقه كبيره زيت
    15 فص ثوم لكل كجم صافى من الكبد و القوانص
    ملح
    فلفل
    بهار لحم

    الطريقه
    نحط
    الزيت على النارفى طاسه تيفال و نعلى النار قوى و لما الزيت يسخن جدا نضيف
    القوانص المقطعه و لما تدخل فى السوا نضع القلوب ثم الكبد (لسه النار
    عاليه) و نقلب لما الكل يتحمر نتبله بافلفلو البهار فقط و نضيف الماء كميه
    كبيره ولما يتبخر الماء هنلاقى القوانص و الكبد استوت نضع الملح لو وطيت
    النار فى اى مرحله الكبد هينزل ميته و يزفر لكن طول ما النار عاليه لا
    يمكن يزفر و بالهنا


    20 كوردون بلو
    شرائح بانيه
    شرائح شيدر لايت بنص عدد شرائح البانيه
    شرائح مرتديلا لايت او لانشون فراخ او لانشون لحم
    زبادى او رايب
    كورن فليكس بدون سكرو سبايسى
    الطريقه
    نفتح البانيه و ندقه و نتبله بملح و فلفل و نحط نص شريحه جبنه و قطعه
    مرتديلا او لانشون و نقفل البانيه على بعضه زى الساندويتش و نغمسه فى
    الرايب ثم الكورن فليكس مع السبايسى و نحطهم على شبكه فى الفرن



    soso

    عدد المساهمات : 15
    تاريخ التسجيل : 20/12/2010

    أيقونة رد: أكلات الدايت ؟! يعني الريجيم

    مُساهمة من طرف soso في الجمعة يناير 07, 2011 4:39 am


    اللحوم
    1 العصاج
    نحمر
    5 بصلات لكل كجم من اللحم الاحمر فى ملعقه واحده زيت و نضيف لها اللحم
    المفروم و نتبلها ب فلفل اسود و قرفه و بهار و حبهان بودره و ممكن جراما
    سالا هندى و لا نضع هنا حبهان و فى النهايه بعد تسويه اللحم نضع الملح


    2 اللحم المشوى
    نتبل شرائح اللحم بالملح و الفلفل و عصير البصل و تشوى

    ملحوظه
    هامه لاعطاءاللحوم مذاق المشوى بعد شواء اللحم عادى نضعه فى حله لها غطاء
    محكم و نحضر قطعه من ورق الالومنيوم و نشكلها على شكل مقعر كوب يعنى نضع
    فيها فحمه مشتعله و نثبتها فوق اللحم ثم نضع عليها ملعقه صغيره من السمن و
    بسرعه نغطى الحله حتى تتشرب اللحمه طعم دخان الشواء


    3 اللحم الروستو
    قطعه اللحم الروستو بتبقى قطعه لحم هبره كبيره على بعض غير مقطعه
    ندخل
    فيها نصل السكين فى مواضع متفرقهو ندخل فى الشقوق خليط التوابل المكون من
    ملح و فلفل و ثوم و بهار و رشه قرفه و شويه زعتر لو بتحبوه و نضعها فى ورق
    الالومنيوم مع فلفل اخضر و طماطم و بصل و كرفس و لمون و ممكن نضيف خضار
    مثل البسله و جزر و كوسه و نغلق الفويل باحكام و نضعها فى الفرن و نضيف
    كوب من الماء خارج الفويل فى الصينيه لضمان تسويه اللحم


    4 اللحم المسلوق
    نغلى
    مقدار من الما و نضع بصله مقطعه و فلفل اسود و بعض فصوص الحبهان(الهيل) و
    ورق الغار (ورق اللورى) و فص مستكه بعد غليان الماء نضع البصل و اللحم و
    قبل ان نضع التوابل نشيل الرواسب التى تظهر على السطح ثم نتبل بدون ملح و
    بعد التسويه نضع الملح فى النهايه

    للحصول على شوربه لايت نضع الشوربه فى التلاجه لتانى يوم حتى يتكون طبقه من الدسم اللى ممكن نشيلها بسهوله
    5 اللحم بالتربيه (الصوص الابيض باليمون و الصوص البنى بالمشروم)
    نحضر مقدار من اللحم المسلوق مع الشوربه
    نحمص ملعقتان من الدقيق و نضع عليها مقدار من الحليب خالى الدسم و الشوربه اللايت و نضعها فوق اللحم
    الصوص الابيض
    لا نحمص الدقيق فتره طويله و قبل ان نضيفه للحم نضع بشر لمونه و بعض قطرات من عصير اللمون و لا نضعها على النار مره اخرى
    الصوص البنى
    نحمص الدقيق فتره اطول ليتغير لونه للبنى و نضيف المشروم قبل اضافته على اللحم
    6 اللحم المحمر(كباب حله)
    ندهن
    صينيه تيفال بطبقه رقيقه من السمن و نضع اللحم بعد ما نسخنها علشان اللحم
    يكتسب قشره و ريحه اللحم المحمر نضع عليه كميه كبيره من البصل المقطع و
    نتبله بالفلفل الاسود و البهارو بعد ان يتحمر اللحم مع البصل ممكن نضيف
    مقدار من الماء حتى تتم تسويه اللحم و بعد التسويه نضع الملح


    7 اللحم المحمر الثوم
    نفس طريقه الكباب حله و لكن بدل البصل ثوم

    8اللحم بالصلصه (كمونيه اورمه)
    نضع
    بضع قطرات من السمن فى مقلاه تيفال و نحمر فيها الثوم و نضيف اللحم على
    نار هادئه و نتبلها بالفلفل و البهارو قبل تمام النضج نضع عصير الطماطم
    حتى تتم النضج مع ملاحظه ان النار هادئه دائما ثم نضع الملح و فى النهايه
    بعد تسبيك الطماطم جدا نضع ملعقتين من الخل


    9 اليخنى (عاده يقدم مع الكسكسى)
    نحضر
    كميه كبيره من البصل الصغير الحجم او بصل مقطع جوانح نضعه مع اللحم على
    النار فى مقلاه تيفال مدهونه سمن و سخنه و نتبل اللحم بفلفل و زعتر و شويه
    كمون و بعد النضج نضع الملح و عصير الطماطم و نسبك الطماطم و نطفى النار


    نلاحظ عدم تتبيل الكبده فبل التسويه علشان ما تنزلش سوائلها و تزفر و النار تكون دائما عاليه
    10 كبده مشويه
    نشوى
    الكبده بدون تتبيل و هى على النار نضع عليها ملح و فلفل و و كمون و شطه
    على كل جانب و بعد ما نرفعها من على النار نضع اللمون و الفحم اللى فى
    الفويل


    11 كبده اسكندرانى
    نضع ملعقه من الزيت النباتى و
    نحميها قوى و نضع الكبده على نار عاليه و نقلب حتى تنضج ثم نتبلها بملح و
    فلفل و كمون كميه كويسه ونفرم ثوم مع فلفل اخضر كميه كبيره يعنى كل كجم
    كبده احط له راس كبيره ثوم و عدد 4 فلفل اخضر كبير و اقلب مع الكبده و لما
    السوائل تنشف ارفعها من على النار و اضع الليمون


    12 الكفته المشويه
    كجم
    لحم مفرومنضع عليه 2 بصله مبشوره ناعم+2 ملعقه كبيره سبايسى حار+ملعقه
    كبيره بقسماط مطحون+حزمه بقدونس+ملح و فلفل و 2 فص ثوم مفروم و زعتر و
    بهار و تشكل و تشوى و لا ننسى فى النهايه نضع لها الفحم فى ورق الفويل


    13 الكفته البانيه

    نفس طريقه الكفته المشويه و قبل التسويه نضعها فى الدقيق و البيض و السبايسى و نضعها على الشبكه فى الفرن


    14 الهامبورجر
    كجم لحم مفروم نضع عليه كل اللى حطيناه مع الكفته+3 فص ثوم زياده مفرومين مع الفلفل الاخضر+2 بيضه و يشكل مثل الهامبورجر و يشوى

    15الحواوشى
    زى
    الهامبورجر بس بدون بيض و نضع عليه كجم طماطم و ربع كجم فلفل اخضر و يقسم
    و نشكله على هيئه قرص فى حجم رغيف العيش العربى و نسويه فى طاسه تيفال و
    نحشى بيه العيش بعد ما يستوى

    ممكن نشكله اقراص صغيره على قد العيش السن او البر

    16البيض الاسكتلندى
    لكل
    نص كجم من اللحم المفروم بصله مفروم ناعم جدا و بيضه و توابل الكفته و بعد
    ما نخلط المقادير نسلق 4 بيضات و نغلفها باللحم و ندخلها الفرن حتى تنضج


    17القلب
    نضع
    ملعقه كبيره من الزيت النباتى فى مقلاه تيفال و نحميه قوى ثم نضع القلب
    المقطع و نقلبه و نتبله بفلفل و بهارو لما يتحمر لونه نضع كوب من الماء كل
    ده و النار عاليه و لما يستوى القلب نتبله ب الملح

    طريقه
    القلب العادى نزيد الزيت و نحمر فيه القلب بدون الماء و لكن الطريقه
    الدايت الزيت قليل و الماء علشان القلب يستوى بس الطعم واحد و بعمله كده
    علطول


    18 كفته داوود باشا
    نتبل اللحم المفروم بتوابل الكفته بدون السبايسى و الثوم و تشكل على هيئه كرات صغيره
    نحمر
    3 بصلات فى رشه سمن و نضيف لها عصير الطماطم و تسبك ثم تخفف بالماء و نضع
    فيها اللحم و تسوى و لا تقلب حتى لا يتفتت اللحم و لا تتبل لانها تكتسب
    توابل اللحم يمكن اضافه الملح و الفلفل لو احتاجت


    19 اللحم محشى خضار
    نفس طريقه البيض الاسكتلندى لكن بدل الحشو بالبيض المسلوق نضع خضار مسلوق مثل البسله و الجزر

    20 شاورما اللحم (الاحسن ضانى صافى)
    نضع
    قطع اللحم فى صينيه مدهونه برشه سمن للريحه فقط ثم البصل و الطماطم
    المقشره و الفلفل الاخضر و نتبلها بفلفل و قرفه كتير و حبهان مطحون و كل
    شويه نزيد ماء حتى تمام النضج ثم نضع الملح


    21فاهيتا اللحم
    قطع
    اللحم نضع عليها زعتر و خل و بردقوش ان وجد و قطعه جبن ابيض ملح خفيف و
    صويا صوص و بابريكا (فلفل قرنقوطى) و كمون و نضعها و بصل و 4 فصوص ثوم على
    النار و نزيد الماء و لما تستوى نحمر فلفل اخضر فى ملعقه صغيره زيت زتون و
    نحطها على اللحم على النار لمده 5 دقائق عل فكره حلوه قوى

    22 لحم بالكارى
    نضع
    اللحم مع البصل و الفلفل الاخضر و الطماطم و نتبلها بالكركم و الكارى و
    الكمون و الملح و الفلفل و السمسم لو بتحبوه و الجنزبيل و القرفه و البهار
    و كل ده على النار مع ملاحظه ان الملح فى الاخر


    soso

    عدد المساهمات : 15
    تاريخ التسجيل : 20/12/2010

    أيقونة رد: أكلات الدايت ؟! يعني الريجيم

    مُساهمة من طرف soso في الجمعة يناير 07, 2011 4:43 am


    الاسماك


    -شيش طاووق هامور
    نص كجم فيليه هامور
    2 فص ثوم
    ملعقه زنجبيل
    ملعقه بهارات
    ملعقه عصير ليمون
    زعفران زيت زيتون
    طماطم و فلفل و بصل للشيش طاووق
    نضع التتبيله على السمك و تشك فى اسياخ مع الخضار و تشوى

    2 جمبرى بالكارى


    • 3 أكواب من القريدس اللى هو الجمبرى مع القشرة

    • ٣ أكواب من الماء

    • قشر الليمون المبروش

    • ١/٢ كوب من البقدونس المفروم

    • ٢ فص من الثوم المفروم

    • أوراق الكرفس

    • ١ ملعقة كبيرة من زيت الزيتون

    • ١ بصلة كبيرة مقطعة

    • ٤ فصوص إضافية من الثوم المهروس

    • ١ إلى ١١/٢ ملعقة صغيرة من الكمون (حسب الرغبة)

    • فلفل أسود

    • ٢-٣ ملاعق من الكزبرة أو البقدونس الطازج

    • شرحات الليمون للزينة

    • ١ كوب من الأرز البسمتي الأسمر المطبوخ

    • ١ ملعقة كبيرة كاري

    طريقة التحضير

    1. يقشر
      الجمبرى ويوضع القشر في وعاء مع الماء وقشر الليمون المبروش والبقدونس
      وفصين من الثوم والفلفل وأوراق الكرفس. يغلى المزيج ثم تخفف الحرارة ويطهى
      لمدة ٤٥ دقيقة. تصف المحتويات وتوضع في كوب واحد.


    2. يسخن
      الزيت في وعاء كبير وعميق ويضاف البصل وأربعة فصوص من الثوم. يطهى على نار
      متوسطة- خفيفة حتى ينضج البصل ويبدأ بالتلون ثم يضاف الكمون والكاري
      والفلفل حسب المذاق ثم يضاف القريدس. تخلط المحتويات معاً لمدة دقيقة أو
      أكثر ثم تسكب فوقها مرق القشر. تغلى المحتويات بسرعة ثم تخفف الحرارة
      وتترك لتبرد لمدة ١٠ دقائق.


    3. تنقل
      المحتويات إلى طبق التقديم ويزين الطبق بالكزبرة أو البقدونس ويقدم ساخناً
      أو بارداً مع الأرز إما تحت المحتويات أو على الجانب مع الليمون للتزيين.


    4. معلومة:
      يعتبر الجمبرى من العناصر متعددة الاستخدامات، بحيث يمكن تقديمه منفرداً
      أو مغلياً ويقدم مع الصلصات البسطية. كما أنه يتمتع بطعم شهي عند الشوي أو
      الطهي أو القلي أو حتى الخبز.


    5. 3 سلمون مشوى


      • 2 طماطم حجم وسط مقطعة مكعبات

      • ٢ ملاعق كبيرة بصل أحمر مفروم ناعماً

      • ٢ ملاعق كبيرة ورق ريحان طازج مفروم

      • ٢ ملاعق كبيرة نعناع أخضر مفروم

      • ٢ ملاعق صغيرة زيت الزيتون

      • ١ فص ثوم مطحون

      • ٢ ملاعق طعام بقدونس مفروم

      • فلفل مطحون

      • ٤ فيليه سمك السلمون

      • ١ ملعقة صغيرة زنجبيل طازج

      • ١ ملعقة صغيرة عصير ليمون


    طريقة التحضير

    1. يوضع
      الطماطم والبصل والريحان والنعناع والبقدونس وزيت الزيتون والثوم
      والزنجبيل والفلفل المطحون وعصير الليمون في وعاء وتمزج المكونات


    2. تحضر ٤ قطع من ورق القصدير

    3. يوضع سمك في وسط كل ورقة قصدير و يوضع ٣/٤ سلطة الطماطم فوق كل قطعة سمك

    4. يغلق القصدير جيداً يوضع في الفرن لمدة ١٥ دقيقة

    5. 4 جمبرى بالصويا صوص


      • ملعقة كبيرة من الثوم الطازج المفروم

      • ١ ملعقة كبيرة من الزنجبيل المقشر والمفروم

      • ٤ ملاعق كبيرة من صلصة الصويا

      • ١/٨ ملعقة صغيرة من بهار الكاري

      • ١/٨ ملعقة صغيرة من الفلفل الأحمر

      • ١/٢ ملعقة صغيرة من الكمون

      • ٩٠٠ غ من الجمبرى متوسط الحجم المقشر والمنظف

      • ٣/٤ كوب من الأرز الأسمر المطهي

      • ٢ كوب من الجزر المبروش

      • ١/٢ كوب من الفلفل الأحمر المقطع

      • ١ كوب من البصل الأخضر المفروم

      • ١ كوب من البقدونس الطازج المفروم

      • ١ ملعقة كبيرة من حامض الليمون

      • ٣ ملاعق زيت زيتون


    طريقة التحضير

    1. تمزج المكونات الستة الأولى في وعاء متوسط الحجم ثم يضاف القريدس وتخلط المكونات جيداً. يغطى الوعاء ويوضع في البراد لمدة ساعة.

    2. ترفع المحتويات عن النار و المكونات الستة الأخرى، ثم تمزج بلطف

    3. توضع مقلاة فوق نار متوسطة ويسكب فيها زيت الطهي

    4. يوضع الجمبرىفي المقلاة ويطهى لمدة ثلاث دقائق على كل جانب حتى يحمر

    5. يخلط الأرز والجمبرى معاً، ثم توضع المحتويات في طبق ويزين

    6. معلومة:
      أفضل طريقة لتناول الثوم نيئاً أو مطهياً في الفرن. وعند قلي الثوم لا
      تجعليه يصبح بني اللون. يحتوي الثوم على الأليسين الذي يتميز بمزاياه
      المضادة للبكتيريا.


    7. إن الثوم المفروم يمنح الكثير من المنافع، والزنجبيل الطازج هو أفضل من البودرة

    8. 5 سمك مشوى بالطحينه






    • كيلوغرام من السمك (Red snapper) الحمرا

    • ٣ أكواب من الطحينة

    • ٧ حبات بصل مفرومة

    • زيت خضار

    • ١ كوب من عصير الليمون

    • ١ ملعقة كبيرة من الثوم المهروس

    طريقة التحضير

    1. ينظف السمك من الداخل والخارج ويدهن بزيت الخضار ويوضع في صينية

    2. يقلى البصل بزيت الخضار ثم يضاف إلى السمك

    3. تخلط الطحينة جيداً مع ربع كوب من الماء قبل إضافتها إلى بقية المكونات. مع الخلط (يضاف المزيد من الماء عند الحاجة)

    4. يسكب خليط الطحينة فوق السمك ويطهى لمدة ٣٠ دقيقة في فرن متوسط الحرارة

    5. قبل التقديم، يزين الطبق بالصنوبر المحمص وشرائح الفلفل الأحمر.

    6. يقدم الطبق مع السطلة وخبر البيتا.

    7. معلومة:
      تعتبر حبوب السمسم المصدر الأفضل للكالسيوم في الطعام ومصدراً ممتازاً
      للفيتامين إي. تحتوي ملعقة كبيرة واحدة من الطحينة على ١٢٠ ملليغرام من
      الكالسيوم.


    6 سمك مع الخضار


    • ملعقة زيت نباتي

    • ١ حبة بصل مقطع جوانح

    • ١ كوب فلفل أحمر مقطع

    • ١ كوب فلفل أخضر مقطع

    • ١ حبة طماطم مقطعة

    • ١/٤ ملعقة صغيرة فلفل أبيض

    • ١/٤ ملعقة صغيرة فلفل حار أحمر

    • ١/٢ كوب كزبرة خضراء

    • ١كيلو سمك فيليه

    • ١ ملعقة كبيرة صنوبر محمص

    • ٦ فصوص ثوم

    الصلصة:


    • ٤ ملعقة كبيرة طحينة

    • ٤ ملعقة كبيرة عصير ليمون

    • ١/٢ كوب ماء

    طريقة التحضير

    1. يوضع الزيت في قدر على النار ويضاف البصل ويفلب حتى يذبل ثم يضاف إليه الفلفل الملون

    2. والجزر وتقلب

    3. تضاف الطماطم والكزبرة وتقلب لمدة ٥ دقائق

    4. تخلط مقادير الصلصة على البارد وتضاف إلى الخليط وتحرك حتى تبدأ بالغليان

    5. تترك على نار خفيفة لمدة ٣ دقائق مع التحريك

    6. يضاف المزيج إلى السمك يشوى بالفرن ثم يزين بالكزبرة والصنوبر ويقدم

    7. 7 كرات السمك بالطماطم


      • ½ كيلو من فيليه سمك أبيض (قطع صغيرة)

      • 2 ملعقة كبيرة من الكزبرة الخضراء مفرومة

      • 1 ملعقة صغيرة من الملح

      • 1 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود

      • 2 بيضة

      • ½ كوب من الزبادى

      • ½ كوب من البقسماط

      • 1 ملعقة كبيرة من عصير الليمون

      • 2 ملعقة كبيرة من زيت الذرة (للقلي)


    صوص الطماطم


    • 1 عبوة من الطماطم المعلبة (مقطعة)

    • 1 فص ثوم (مفروم)

    • 1 بصلة (مفرومة)

    • 1 ملعقة صغيرة من الملح

    • 1 ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود

    طريقة التحضير

    1. يوضع
      السمك في وعاء خلاط الطعام الكهربي مع الكزبرة والملح والفلفل والبيض
      والزبادىونصف كمية البقسماط وعصير الليمون ثم يضرب لمدة 45 ثانية حتى
      يتجانس الخليط


    2. يوضع الخليط في البراد لمدة 30 دقيقة

    3. تخفق جميع مقادير الصوص معاً في خلاط الطعام الكهربي حتى يتجانس

    4. يسخن الفرن حتى تصل درجة حرارته إلى 200 درجة مئوية

    5. يسخن زيت الذرة في مقلاة

    6. تشكل
      كرات في حجم كرات البلياردو من خليط السمك باستخدام اليدين ثم تدحرج تلك
      الكرات في الكمية المتبقة من البقسماط وتقلى في زيت الذرة قليلاُ مع
      التقليب من آن


    7. لآخر بحرص حتى تتحمر من جميع الجهات ويصبح لونها ذهبياً جميلاً

    8. توضع كرات السمك المقلية في وعاء حراري مسطح ويصب فوقها صوص الطماطم

    9. يوضع الوعاء في الفرن لمدة 15 دقيقة

  • 8 سلمون بالجنزبيل


    • 6 شرائح من الخبز الأبيض

    • 2 عبوة (تزن 425 جم) من السلمون مصفى ومنزوع منه الجلد والعظام
    • 2 بيضة مخفوقة قليلاً
    • 5 ثمار من البصل الأخضر
    • ½ كوب من أبو فروة المائي المعلب مقطع إلى قطع صغيرة
    • ¼ كوب من أوراق الكزبرة طازجة ومقطعة
    • ½ ملعقة صغيرة من الفلفل الأسود مطحون حديثــًا
    • 3 ملاعق صغيرة من زيت الزيتون
    • صوص جنزبيل بالسمسم (تالي شرح طريقة تحضيره)


      • ½ كوب من لبن عادي خالي الدسم أو 6 ملاعق كبيرة من لبن خالي الدسم على الطريقة اليونانية
      • 2 ملعقة كبيرة من المايونيز
      • ½ 1ملعقة كبيرة من الجنزبيل طازج ومبشور
      • 1 ملعقة صغيرة من زيت السمسم المحمص
      • 1 ملعقة صغيرة من صوص الصويا قليل الصوديوم

    • 9 فيليه بالكارى و جوز الهند



    • 2 ملعقة صغيرة من الزيت النباتي
    • 4 حبات (حوالي ¾ كوب) من بصل مقطع إلى قطع صغيرة
    • ½ 2 ملعقة صغيرة من معجون الكاري أو 2 ملعقة صغيرة من مسحوق الكاري
    • 2 كوب من مرق الدجاج قليل الصوديوم
    • ½ كوب من حليب جوز الهند الخفيف
    • ½ ملعقة صغيرة من الملح + ¼ ملعقة صغيرة إضافية للتتبيل
    • 4 قطع (تزن القطعة 170 جم) من فيليه من سمك الهلبوت منزوع منها الجلد
    • أوراق سبانخ مطهية على البخار**
    • ½ كوب من أوراق الكزبرة الطازجة مقطعة إلى قطع كبيرة
    • 2 حبة بصل أخضر (الجزء الأخضر فقط) مقطعة إلى شرائح رفيعة
    • 2 ملعقة كبيرة من عصير الليمون الطازج
    • فلفل أسود مطحون طازج
    **تطهى 5 اكواب من أوراق السبانخ على البخار أو في الميكروويف لمدة دقيقتين
    طريقة التحضير

    • يسخن الزيت في قدر كبير على حرارة متوسطة ثم يضاف إليه بصل
    • يشوح الكراث على النار من 3 إلى 5 دقائق تقريبًا مع التقليب من وقت لآخر حتى يبدأ في الاحمرار
    • يضاف إلى القدر معجون الكاري ويترك على النار لمدة 30 ثانية تقريبًا مع التقليب حتى تظهر رائحته
    • يضاف
      مرق الدجاج وحليب جوز الهند و ½ ملعقة صغيرة من الملح ثم يترك الخليط على
      نار منخفضة ليغلي برفق لمدة 5 دقائق تقريبًا حتى يصل مقدار الخليط إلى
      كوبين
    • تتبل قطع الفيليه بــ ¼ ملعقة صغيرة من الملح
    • ترص قطع السمك في القدر ثم يحرك القدر حتى تغطي السوائل قطع السمك
    • يغطى القدر ويترك على النار لمدة 7 دقائق تقريبًا حتى يمكن هرس قطع السمك بالشوكة بسهولة
    • ترص أوراق السبانخ في 4 أوعية شوربة ثم يوضع فوقها قطع السمك
    • تضاف أوراق الكزبرة والبصل الأخضر وعصير الليمون إلى الصلصة ثم يتبل الخليط بالملح والفلفل حسب الرغبة
    • توضع الصلصة فوق قطع الفيليه
    • 10 سمك صينيه فى الفرن

    سمك بورى يتبل بفصين ثوم و فلفل اخضرو كرفس و 2 لمونه لكل سمكهو زعتر و ربع كوب ماء كل ده فى الفرن

    11 سردين صينيه
    ينظف السردين و نضع عليه ملح و فلفلو لمون و طماطم و فلفل اخضرو كله فى الفرن
    12طاجن السمك للسبيط او الكاليمارى او السمك الفيليه
    نقطع
    4 بصلات و نضع معهم فلفل اخضرو الطماطم العصيرو نغليهم على النار و لما
    يدخلوا فى التسويهنضع بقدونس و كرفس مقطعو تتبل بالملح و الفلفل و الكمون
    و الزعتر ثم نضع السمك فى الفرن


    13جمبرى و كابوريا مسلوق
    نضع
    الجمبرى فى حله بعد غسله و نضع عليها بصل مقطعو تتبل بالملح و الفلفل و
    الكمونو تغطى لغايه ما اللون يتغير و ينزل مائه و فى النهايه نضع قليل من
    الخل


    14بورى سنجارى
    نشق
    البورى من الظهر و يتبل ب الثوم و الطماطم و الفلفل الاخضر و البهار و
    الجنزبيل و البصل و الملح و الفلفل و قليل من القرفهو الكرفس و كله فى
    الفرن


    15 فاهيتا جمبرى او الفيليه (تحفه)
    ننقع السمك مع بصله و فصين ثوم و صويا صوص و ملعقه خل و فلفل اخضرو كوب زبادى مهم و ينفع مع السمك عارفه بتقولوا ايه
    و التوابل(بابريكا اللى هو فلفل قرنقوطى و كمون و زعتر و بردقوش ان وجد ) و كل ده يدخل الفرن و بالهنا


    soso

    عدد المساهمات : 15
    تاريخ التسجيل : 20/12/2010

    أيقونة رد: أكلات الدايت ؟! يعني الريجيم

    مُساهمة من طرف soso في الجمعة يناير 07, 2011 5:00 am

    وصفتين قليلة السعرات


    شيش طاااووق مع الارز البسمتي و الخضار السوتيه




    المكونات

    شيش طااووق



    التتبيلة

    بصلة مفرية ناعم جدا + ملح + فلفل اسود + قرفة ناعمة + جنزبيل + حبهان مطحون + بهارات مشكلة + عصير ليمون

    و تخلط التوابل بالبصلة مع قطع الشيش و تترك ساعتين بالثلاجة

    احضرت ورق فويل و وضعته علي رف الفرن الاوسط و رفعت الجوانب قليلا لتشبه الطبق

    و رصيت قطع الشيش و اشعلت الفرن و تركتها حتي نضجت

    و قدمتها مع الارز البسمتي المسلوق

    الخضار السوتيه



    يسلق
    الخضار و قبل التقديم نحضر طاسة تيفال قليل من الزيت و ثوم مفري يحمر بسيط
    و يضاف اليه الخضار المسلوق و يشوح و يقدم مع الشيش و الارز المسلوق









    يخني اللحم مع الارز المسلوق بالبسلة و السطلة الخضراء



    المكونات


    لحم قطع + كمية كبيرة من البصل مقطع مكعبات كبيرة + حبهان صحيح + ورق لورا + 3 ملعقة كبيرة من الصويا صوص + مكعب مرقة دجاج


    الطريقة

    نضع اللحم مع البصل المقطع في قدر علي نار هادئة حتي يفقد اللحم مائه و يبدأ في الجفاف

    نزيد مقدار من الماء المغلي و نضيف الحبهان و ورق الغار و الصويا صوص

    و نترك اللحم للنضج و قبل تمام النضج نضع مكعب مرقة الدجاج

    و يترك حتي تقصر مائه و يكون تام النضج

    يقدم مع الارز المسلوق و البسلة المسلوقة

    و بالهنا و الشفا

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين ديسمبر 17, 2018 4:47 am